“Mercedes voerde gesprekken met Max Verstappen”

Mercedes F1-voorzitter NIki Lauda heeft bevestigd dat Mercedes gesprekken heeft gevoerd met Max Verstappen. Het was de bedoeling om eventueel Verstappen voor Mercedes te laten rijden.


“Er was interesse zonder een concreet aanbod,” aldus Niki Lauda tegenover ‘ORF’, die daarmee sterke geruchten van vorig jaar bevestigde. “We hebben daadwerkelijk met Verstappen gesproken, dat staat vast.”

Volgens Lauda vonden de gesprekken met vader Jos en zoon Max verstappen plaats tijdens de zomer van 2017. Het was een moment waarop Lewis Hamilton al een nieuw contract had en teamgenoot Valtteri Bottas omwille van mindere prestaties nog ter discussie stond.

“Helmut Marko was echter sneller. Hij wist exact wat voor iemand die hij in zijn team had en dan heeft hij een nieuw contract getekend,” aldus Lauda.

“Ter onzer verdediging. Je moet er steeds voor zorgen dat beide rijders bij elkaar passen. Men herinnert zich nog Rosberg/Hamilton en tot wat voor situaties dat geleid heeft,” probeerde Niki Lauda de aandacht ervan af te leiden dat ze daadwerkelijk de strijd om Verstappen verloren hebben.

“Hamilton is momenteel de beste rijder. Of Vettel een titel meer heeft, of dat Verstappen er is, dat maakt allemaal niets uit. Als totaalpakket is Hamilton de beste.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen