Red Bull verwacht voor de zomerpauze een nieuwe deal met Ricciardo

Teambaas Christian Horner zegt dat een onverwacht pensioen van Lewis Hamilton de enige manier is om Ricciardo niet te laten tekenen bij Red Bull.


De toekomst van Daniel Ricciardo is de laatste maanden vaak het gespreksonderwerp, aangezien zijn contract met Red Bull Racing dit seizoen afloopt. De Australiër werd eerder al gelinkt aan Mercedes en Ferrari en liet ook zelf blijken graag eens de teamgenoot te zijn van Lewis Hamilton. Maar Red Bull laat nu opnieuw blijken dat een nieuwe deal met Ricciardo er zit aan te komen.

“We gaan de goede richting uit”, klinkt het bij Christian Horner, de teambaas bij Red Bull. “We hebben het punt bereikt waar beide partijen het verlangen hebben om de relatie verder te zetten. Het is nu enkel nog een kwestie van de details te overlopen en een akkoord te vinden. Het ziet er echter naar uit dat dit voor de zomerpauze gebeurd is.”

De overgang van Ricciardo naar een ander team is gerelateerd aan de status van de twee Finnen op de grid, Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen. Beide rijders zijn dit seizoen ook einde contract. Ricciardo leek dan ook de logische keuze als mogelijke vervanger, mocht één van hen vertrekken. Maar Mercedes lijkt tevreden te zijn met de prestaties van Valtteri Bottas, terwijl Ferrari eerder aan Charles Leclerc zou denken als vervanger voor Kimi Räikkönen.

“Mocht Mercedes hem een deal hebben aangeboden, dan zou Daniel zeker geïnteresseerd zijn”, gaat Horner verder. “Hij is 29 jaar, waardoor hij uitkijkt naar zijn eerste wereldtitel.”

“Maar zowel Mercedes als Ferrari lijken een andere beslissing te gaan maken. En bij Red Bull is hij bij het team waar hij groot werd, waardoor hij erg goed bij het team past. Hij is ook erg populair binnen het team.”

Verder denkt Horner dat de deal met Honda als motorleverancier Ricciardo heeft geholpen om voor Red Bull te kiezen.

“Ik denk dat hij wachtte totdat er duidelijkheid was over de krachtbron. Hij begrijpt nu ook onze beslissing over onze plannen voor de toekomst.”

“Ik hoop dan ook dat de rest van het papierwerk slechts een formaliteit is. Tenzij Lewis Hamilton plotseling op pensioen gaat, houdt niks ons nog tegen om een deal te sluiten”, grapt Horner nog.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen