Hamilton: “Ferrari en Vettel zijn op dit moment de beste combinatie”

Lewis Hamilton gelooft dat Ferrari de beste wagen heeft en dat Sebastian Vettel de beste rijder is op dit moment, hoewel de Brit wel een voorsprong van 14 punten heeft in het kampioenschap.


Na zes races hebben Hamilton, Vettel en Ricciardo elk twee keer gewonnen. Hamilton leidt het kampioenschap met 110 punten, gevolgd door Vettel met 96 en Ricciardo met 72 punten. Tijdens de kwalificatie is Vettel de sterkste, met drie poleposities. Hamilton denkt dan ook dat de Duitse wereldkampioen de snelste wagen heeft.

“Dit seizoen hebben we een drie-strijd en ik denk dat Ferrari het sterkste team is”, zegt Hamilton. “Hun wagen doet het tot dusver op alle circuits erg goed. Af en toe lieten ze een steek vallen en daarop hebben we gereageerd.”

“Mocht alles gelopen zijn zoals het hoort, zonder fouten bij andere teams, dan zouden we niet aan de leiding van het kampioenschap staan. Ferrari is immers het sterkste team en Sebastian is erg goed bezig.”

Hamilton verwacht dat Red Bull nog een stap vooruit kan zetten nadat ze een upgrade zullen krijgen voor hun krachtbron, zodat Mercedes met twee andere teams zal moeten vechten om de overwinningen. “Ik denk dat Red Bull na hun upgrade sterker zullen zijn. Het wordt interessant om te zien hoe ze zullen presteren. Hopelijk wordt het een spannende strijd met drie teams, want dat is wat de fans willen zien.”

“Ik verzeker je dat we alles op alles zetten om te kunnen winnen van Ferrari of Red Bull. Maar soms winnen zij en dat is leuk voor de fans, maar ook voor mij. Het daagt me uit om nog beter te doen. Dit seizoen is het meest uitdagende seizoen dat ik met Mercedes heb gekend, maar ik houd van de uitdaging.”

“Ik vind het leuk om de auto tot in de meest technische details te leren kennen. Ik houd ervan om bij te leren. Ik geniet ervan om te kunnen overleggen met het team om zo de perfecte afstelling te vinden. Enkel zo zijn we in staat om een weekend te winnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen