Hamilton: “Ferrari is nog steeds favoriet”

Ondanks zijn redelijk vlotte overwinning tijdens de GP van Canada gaat Lewis Hamilton er nog steeds van uit dat Ferrari dit seizoen favoriet is in de titelstrijd.

“Ik denk dat Ferrari nog steeds favoriet is , dit omdat ze tot dusver dit seizoen consistenter zijn. Wij kenden meer ups en downs wat betreft onze prestaties,” aldus Hamilton. “Het is zeker en vast niet slecht maar het hangt af van de ene tot de andere race. De ene race finish je niet, de andere finish je als zevende en ben je geen favoriet, om vervolgens te winnen met meer dan twintig seconden, waardoor je opeens opnieuw favoriet bent.”

“Ik denk nog steeds dat ze favoriet zijn omdat de wagen van Ferrari overal goed lijkt te werken. Ik denk echter dat er in onze wagen nog meer potentieel zit dat we eruit kunnen krijgen. Ik hoop dan ook dat we doorheen het jaar steeds sterker en consistenter worden. Ik hoop dat we tegen augustus of september opnieuw de favoriet zijn, daar werken we naartoe.”

Volgens Lewis Hamilton zorgt de strijd met Ferrari voor een nieuwe dynamiek binnen het team.

“Het is het eerste jaar sinds lang dat we als team tegen een ander team moeten strijden en dat zorgt voor een andere manier van vuur binnen het team. Er is een nieuwe energie bij iedereen binnen het team. Ik heb dat ook gemerkt wanneer ik de verschillende afdelingen van de fabriek een bezoek bracht. Iedereen beseft dat het klein beetje extra tijd, die kleine extra inspanning en werk het verschil kan maken bij het winnen van de strijd met de Ferrari’s,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer