Red Bull vreest niet dat Max Verstappen naar Ferrari zal vertrekken

Red Bull-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat Daniel Ricciardo en Max Verstappen ondanks alle speculaties ook volgend jaar voor Red Bull zullen rijden.

“Onze rijders zijn blij,” aldus Christian Horner tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ze hebben allebei een contract voor de lange termijn. Ikzelf, maar ook niemand van het team, twijfelt eraan dat ze volgend jaar deel zullen uitmaken van het team. Al de rest zijn pure speculaties.”

Er werd de voorbije dagen geopperd dat Max Verstappen eventueel net als Sebastian Vettel plots de overstap van Red Bull naar Ferrari zou kunnen maken. Volgens Ted Kravitz zou Verstappen zijn enorme honger naar succes, alsook zijn ongeduldigheid, daartoe kunnen leiden (Lees: Kan Max Verstappen Red Bull verlaten om naar Ferrari te gaan?).

Volgens Christian Horner bestaat dat risico echter niet en was de situatie destijds met Vettel hoogst uitzonderlijk.

“De enige rijder die bij ons een speciale clausule had was de heer Vettel. We zijn zeer tevreden met onze rijders en ze willen simpelweg steeds sneller worden.”

“Hun contract is gebaseerd op basis van hun contracten als Red Bull junior-piloot, daar waar Sebastian na zijn tweede wereldtitel zijn contract kon heronderhandelen. Daardoor stond er een prestatieclausule in, wat de trigger was om naar Ferrari over te stappen toen Fernando daar vertrok,” verklaart Christian Horner. “De huidige rijders hebben zo geen clausule.”

Volgens Christian Horner mag het speculeren over een eventuele overstap van Max Verstappen naar Ferrari dus stoppen, al was het dezelfde Christian Horner die ooit zei dat je een rijder, ondanks een contract, niet kan dwingen om te rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print