Lewis Hamilton: “Fysiek en mentaal was dit een erg zware race”

Daimler Media
Daimler Media

Lewis Hamilton mag dan wel op het eerste zicht redelijk vlot naar de overwinning zijn gereden, vooral in de tweede helft van de race, Hamilton zelf beweert alvast het tegendeel.

Volgens de zevenvoudig wereldkampioen was de race op het circuit van Portimao erg veeleisend, zowel op fysiek als mentaal vlak. De overwinning werd naar eigen zeggen dan ook niet zo eenvoudig behaald als dat sommigen misschien wel dachten.

“Dit was fysiek en mentaal zo’n ongelooflijk zware race,” vertelde Hamilton na afloop in het parc fermé. “Ik kende niet zo’n goede start als Valtteri en bij de herstart verloor ik een plaats wat zeker niet goed was.”

Hamilton vertelde vervolgens waarom hij bij de herstart verschalkt werd door Verstappen.

“Ik was me natuurlijk op Valtteri aan het focussen en vervolgens keek ik letterlijk gedurende een fractie van een seconde in mijn spiegel om te zien waar Max was,” aldus Hamilton.

“Letterlijk in die fractie van een seconde ging Valtteri op het gas waardoor ik de herstart verloor.”

“Ik reed in de tow van Valtteri. Ik gaf Max Verstappen de tow van Valtteri en ik zei tegen mezelf ‘Idioot die je bent!'”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van de USA: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens de GP van de USA vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap tot twaalf punten en dit met nog vijf races te gaan.

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen