Helmut Marko gefrustreerd na schrappen snelste ronde Max Verstappen: “Regels baanlimieten moeten dringend aangepast worden”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Dr. Helmut Marko was na afloop van de Portugese GP bijzonder teleurgesteld en gefrustreerd. Marko was vooral niet te spreken over de constante wijzigingen met betrekking tot de baanlimieten.

De frustratie bij Helmut Marko kwam er nadat Max Verstappen helemaal aan het einde van de race de snelste rondetijd reed maar die vervolgens geschrapt zag door het niet respecteren van de baanlimieten in bocht 14. Weg snelste ronde, weg extra wk-punt.

“Nu hebben we de overwinning, snelste ronde en polepositie verloren,” aldus Marko tegenover ‘Sky Sports Germany’. “Alle goede dingen bestaan uit drie. Ik hoop dat dit nu het einde is.”

“Er moet iets veranderen. Ofwel zorg je ervoor dat de kerbstones de limiet zijn, of je zorgt dat grind of iets anders de baanlimiet is. Wanneer je dan te breed gaat wordt je automatisch afgestraft.”

Marko is vooral gefrustreerd doordat de baanlimieten naar eigen zeggen niet consistent toegepast worden.

“Lando Norris haalde Perez in en ging met de vier banden ernaast maar er waren geen gevolgen. Men is dus niet consistent, wanneer je constant jongleert met de regels dan noem ik dat geen racen meer.”

Pijnlijk voor Red Bull is dat het lijkt alsof Verstappen bewust breed ging in bocht 14, uitspraken van Verstappen na afloop van de race lijken daar op te wijzen. Pijnlijk ook omdat Red Bull zich dit seizoen nog maar eens liet verschalken door de regels rond de baanlimieten.

Op zaterdag werd er immers aan de teams meegedeeld dat bocht 14 tijdens de race toegevoegd zou worden wat betreft het controleren van de baanlimieten.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022