Hamilton: “Heb veel geleerd van Fernando Alonso”

Het jaar 2007 stond vooral in het teken van de onderlinge strijd tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton bij McLaren. Beide kemphanen streden immers om de wereldtitel. Toen maakten ze beiden kennis met een spreekwoord beginnend met “Als twee honden vechten om een been…”
2007 ligt ondertussen al een tijdje achter ons en ook beide piloten lijken het hoofdstuk ondertussen te hebben afgesloten. Lewis Hamilton heeft echter toegegeven dat het tumult in 2007 hem geholpen heeft om een betere piloot te worden, zo staat er te lezen op de website motorpasionf1.com. Sinds enige tijd heeft de spanning van weleer zich omgezet in respect voor elkaar. Staan de deuren opnieuw open om samen bij dezelfde renstal te rijden?

“Alonso is een uiterst snelle piloot, zelfs ongelooflijk snel, en hij heeft zeer veel talent. Je weet dat hij altijd het maximum zal geven. Ik heb veel van hem geleerd. Ik heb mijn stuurmanskunsten kunnen verbeteren door het feit dat ik hem als teamgenoot had,” verklaarde Hamilton.

Fernando Alonso heeft zijn contract bij Ferrari verlengd tot 2016 en zal zijn carrière afsluiten bij de mythische renstal. Als Mark Webber volgend jaar nog voor Red Bull rijdt lijkt de line-up van de topteams vast te liggen aangezien Di Montezemolo Felipe Massa voor volgend jaar heeft bevestigd en omdat Hamilton hierdoor geen beter alternatief dan McLaren heeft. Ligt er voor Lewis Hamilton nog een toekomst bij Ferrari?

“Momenteel heb ik geen plannen om dit te doen. Het is niet iets dat ik wens of dat ik voel dat ik moet doen. We spreken hier echter wel over een mythische renstal en je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren.”

Fernando Alonso verbaasde eerder al vriend en vijand door te stellen dat hij er geen graten in zou zien om opnieuw met Hamilton samen te rijden, al zou dat dan wel in geen geval het team van McLaren zijn.

“Waarom niet? Ik heb geen problemen met Lewis Hamilton en dat hadden wij ook niet bij McLaren. Ik heb veel respect voor hem. Zolang het niet bij McLaren is zou in hetzelfde team als Lewis zitten goed zijn.”

a:1:{s:9:”file_name”;s:18:”alonsohamilton.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print