Mercedes GP geïnteresseerd in Aldo Costa?

Scuderia Ferrari heeft geen al te beste seizoensstart achter de rug. Daarop werd beslist dat Aldo Costa plaats moest ruimen voor Pat Fry. Aldo Costa kreeg een nieuwe functie binnen het team maar op 20 juli besloot Aldo Costa om Maranello te verlaten. Ferrari en Aldo Costa gingen na een samenwerking van zestien jaar definitief uit elkaar.
Aldo Costa trad hierdoor toe tot het groepje van hooggeplaatsten die Ferrari langs de achterdeur verlieten. Na Abu Dhabi belandde Chris Dyer, die verantwoordelijk was voor de call voor de pitstop van Fernando Alonso, al op de schopstoel bij “El Cavallino Rampante”.

Of er in de nabije toekomst nog anderen het spoor van Costa en Dyer zullen volgen is nog maar de vraag. Er doen immers opnieuw geruchten de ronde dat Flavio Briatore wel eens naar Maranello zou kunnen trekken, hierdoor zou Stefano Domenicali mogen beginnen vrezen voor zijn job. Voor alle duidelijkheid: het zijn en blijven (voorlopig?) nog altijd maar geruchten.

Algemeen werd verwacht dat Aldo Costa niet lang zou moeten zoeken naar een nieuwe job in de koninginneklasse van de autosport. Het eerste team dat geïnteresseerd zou zijn in Aldo Costa is Mercedes GP. De resultaten van het team zijn momenteel niet al te best en daar moet uiteraard iets aan veranderd worden. Mercedes kan zich niet veroorloven om een simpele middenmotor te zijn in de Formule 1. Daardoor heeft Dieter Zetsche carte blanche gegeven aan Ross Brawn in de zoektocht naar hoogopgeleid personeel. De kans dat Aldo Costa bij Mercedes aan de slag gaat is dus redelijk groot.
a:1:{s:9:”file_name”;s:9:”costa.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print