Hamilton heeft vertrouwen

Het was erg spannend deze namiddag. Wie start er op zondag vanop pole? Werd het Hamilton of behaalde Nico Rosberg zijn elfde pole van het seizoen? Uiteindelijk trok de Duitser Nico Rosberg aan het langste einde.
image
Morgen kennen we de wereldkampioen van 2014. Alle ogen zullen dus gericht zijn op Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Zoals verwacht starten beide Mercedessen op de eerste rij. Mercedes behaalde zijn achttiende pole dit seizoen. Enkel Williams, met een Mercedes krachtbron, wist in Oostenrijk de pole te veroveren.

In Abu Dhabi reed Nico Rosberg in de laatste kwalificatiesessie een rondje in 1 min 41.424. Deze tijd was goed voor de pole. Teamgenoot Lewis Hamilton moest een kleine vier tienden toegeven ten opzichte van Nico Rosberg. Dit was deels te wijten aan enkele fouten van de Brit. Ondanks hij Nico Rosberg voor zich moet dulden, heeft Hamilton vertrouwen in een goed resultaat morgen.

“Vandaag reed ik niet mijn beste rondjes. De eerste twee kwalificatiesessies, Q1 en Q2, waren wel erg goed. Maar de laatste kwalificatiesessies reed ik niet zo goed en maakte ik fouten. Mijn laatste ronde was gewoon geen goede ronde. Ik heb toch genoten van vandaag en mijn wagen deed het erg goed.” Lewis Hamilton is er zich van bewust dat morgen de dag van het kampioenschap wordt: “Morgen wordt de dag. Het is dan dat het telt. Ik zal de race van morgen op dezelfde manier aanpakken zoals ik altijd doe. Ik heb vertrouwen in de race voor morgen, want ik had op vrijdag een goede ‘pace’, vooral tijdens de lange runs.”

Verder is Lewis Hamilton er zich van bewust dat hij niet moet winnen om wereldkampioen te worden. “Het is niet mijn stijl om te gaan voor de tweede plaats. Maar morgen zullen we beslissen wat het beste voor me is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}