Stoffel Vandoorne mag twee dagen testen voor McLaren: geruchten over racezitje

McLaren heeft laten weten dat Stoffel Vandoorne volgende week op beide dagen in actie zal komen tijdens de tweedaagse Young Driver Test.

Vandoorne won de eerste GP2-race in Abu Dhabi op een dominante wijze maar nadien kwam er nog goed nieuws voor onze landgenoot. McLaren liet immers weten dat Vandoorne tijdens de twee dagen van de Young Driver Test mag rijden.

Ondertussen wordt er ook druk gespeculeerd. Zo nemen de geruchten toe dat McLaren bij haar rijderskeuze ook Vandoorne in overweging neemt als mogelijke rijder voor volgend seizoen. Die geruchten kwamen er na een interview van Ron Dennis met Sky Sports. Ron Dennis liet immers doorschijnen dat McLaren niet drie maar vier rijders in overweging neemt.

“Je zou in de veronderstelling zijn dat we drie rijders overwegen, maar ik denk dat je je verbeelding mag laten werken en er gerust vier van mag maken,” zei Ron Dennis. Toen Sky Sports hem vervolgens vroeg of Stoffel Vandoorne dan eventueel een racezitje bij McLaren zou kunnen krijgen antwoordde hij: “Eventueel is een mooi woord.”

Eric Boullier, de sportief directeur bij McLaren, laat echter verstaan dat de kans op een extra seizoen in de GP2 voor Vandoorne het grootst is.

“Hij kan jammer genoeg in het beste geval nog vice-kampioen worden in de GP2. Op het juiste moment een plaatsje vinden in de Formule 1 is echter moeilijk en ik denk niet dat dit volgend jaar reeds het geval zal zijn,” aldus Boullier. “Hij zal dan ook waarschijnlijk in de GP2 blijven en een gooi doen naar het kampioenschap.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}