Rosberg zet Hamilton onder druk met polepositie

Nico Rosberg heeft tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi een eerste tik uitgedeeld aan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De Duitser was bijna vier tienden sneller en start de race om de wereldtitel van op de pole.

“Het was een fantastische dag. Ik was heel blij met de set-up van de wagen en alles ging goed”, verklaarde Rosberg na de kwalificatie op het Yas Marina circuit. Tegelijkertijd was de Duitser op zijn hoede en beseft hij dat hij de wereldtitel nog niet beet heeft.

“Het is nog maar een kleine stap. Dit weekend draait enkel om de wereldtitel, niet om de pole of de overwinning.”

Op de vraag hoe hij toewerkt naar de race antwoordde Rosberg dat hij zijn werk af moet maken en zijn goede vorm van Brazilië moet doortrekken naar Abu Dhabi.

“Het wordt een mooi gevecht. Ik hoop dat ik morgen meer kan winnen dan enkel de race. Hopelijk heeft Bottas ook een goede dag en kan hij meevechten met Lewis en mij en dan is alles mogelijk.”

Verder gaf Rosberg toe dat hij hoopt om zijn teamgenoot tot fouten te kunnen dwingen.

“Ergens hoop ik dat hij wat breekt onder de druk. Als alle druk op Lewis is en hij begint daardoor fouten te maken, zoals in Brazilië en eigenlijk ook vandaag. Zo’n momenten creëren mogelijkheden voor mij. Ik zal de hele tijd proberen hem onder druk te zetten.”

Als Rosberg morgen wint en Hamilton finisht derde of lager dan is de wereldtitel voor de Duitser. Geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}