Hamilton hoopt titelstrijd te verlengen tot in Abu Dhabi

Lewis Hamilton deed in Zuid-Korea een goede zaak in de titelstrijd maar desondanks kan het zijn dat hij na de GP van Brazilië een kruis mag maken over zijn titelambities.
Hamilton staat momenteel op 21 punten van wk-leider Alonso en de Brit moet op zijn minst hopen om voor de Spanjaard te eindigen in Brazilië. Indien Alonso wint en Hamilton tweede wordt dan is de titelstrijd voorbij voor Hamilton.

Daarom moet de Brit hopen dat hij voor Alonso eindigt in Brazilië of op zijn minst dat Alonso niet wint. Voor Hamilton is het in Brazilië dus vooral de bedoeling om de titelstrijd te kunnen verlengen tot in Abu Dhabi, waar uiteraard vervolgens alles mogelijk is. Een opgave of pech voor één van zijn grote concurrenten kan de titelstrijd volledig veranderen.

“Het gaat zeer moeilijk worden. Zoals we in Zuid-Korea konden zien hebben we waarschijnlijk pas de derde snelste wagen. We zijn dus ook geen favoriet, maar dat is ok,” zei Hamilton op zijn website.

Hamilton zei ook nog dat McLaren zoals gewoonlijk heel wat nieuwe onderdelen zal overbrengen naar Brazilië om de strijd met Ferrari en Red Bull aan te gaan. McLaren zal sowieso alles in het werk stellen om Hamilton en Button zo’n goed mogelijke wagen te geven. De renstal maakt immers nog steeds kans op de constructeurstitel.

“In deze fase van het kampioenschap is het vooral onze bedoeling om de strijd tot in Abu Dhabi te verlengen, ervoor te zorgen dat we mathematisch nog kans maken op de titel. Zoals we reeds zo vaak gezien hebben kan tijdens de laatste race van het seizoen alles gebeuren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print