Hamilton: “Iets of iemand wil niet dat ik kampioen wordt”

Lewis Hamilton stelt zich vragen bij het feit dat het opnieuw zijn Mercedes-motor was die de geest gaf.

Het was een bijzonder frustrerende GP van Maleisië voor Lewis Hamilton. De Brit reed comfortabel aan de leiding van de race toen plots zijn motor het begaf. De Brit was dan ook bijzonder teleurgesteld.

Hamilton kijkt door zijn opgave in de wk-tussenstand tegen een achterstand van 23 punten aan. Hij beseft echter ook dat er tijdens de resterende races nog veel kan gebeuren en dat hij alles moet blijven geven.

“Ik moet doorzetten. De jongens hebben fantastisch werk verricht dit weekend, we hebben alles gedaan wat we konden. Ik deed alles wat ik kon,” zei een teleurgestelde Hamilton na zijn opgave. “Ik kan echter gewoonweg niet geloven dat er acht wagens met een Mercedes-motor rijden en dat alleen mijn motoren dit jaar de geest geven. Iets voelt gewoon niet goed. Ik kan er weinig aan doen.”

Wanneer Hamilton gevraagd werd wat hij juist bedoelde herhaalde hij wat hij reeds zei: “Er voelt gewoon iets niet goed aan,” aldus de Brit.

Tegenover de BBC ging Hamilton echter nog een stap verder: “Mijn vraag aan Mercedes is waarom we zoveel motoren stuk hebben zien gaan. Iemand moet een antwoord geven, dit is onaanvaardbaar. Iets of iemand wil niet dat ik dit jaar kampioen wordt.”

Het motorprobleem kwam volgens Mercedes trouwens volledig uit het niets. Er waren geen signalen vooraf. Volgens Hamilton kan het bovendien ook niet aan de levensduur van de motor hebben gelegen.

“Het was een nieuwe motor. Ik had er nog maar één race mee gereden. Ik heb er de derde oefensessie en de kwalificatie mee gereden, hij was dan ook nagelnieuw. Het was één van de drie nieuwe motoren die ik ter beschikking had,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022