Vettel na incident in eerste bocht: “Dit is racen”

De GP van Maleisië zal minder lang geduurd hebben voor Sebastian Vettel dan hij had gehoopt. Zijn race was immers al na de eerste bocht ten einde. De Duitser raakte zijn landgenoot Rosberg, waardoor zijn wagen zwaar beschadigd raakte.

Sebastian Vettel maakte zoals vaker een goede start en ging de strijd aan met Max Verstappen in de eerste bocht. De Duitser reed aan de binnenkant van de bocht en werd nog meer naar de binnenkant van de bocht gedwongen toen Max Verstappen en Nico Rosberg hun bocht aansneden. Vettel had het gevoel dat hij wat in de tang werd genomen, terwijl Red Bull-rijder Max Verstappen zijn mening over de radio verkondigde: “Vettel is gek”.

“Ik reed naast Verstappen en hij duwde me naar de binnenkant van de bocht”, luidt de verklaring van Vettel. “Hij is aan het racen en we zouden beide de bocht hebben gehaald, geen enkel probleem.”

“Natuurlijk besloot Nico om een andere lijn te nemen. Maar hij reed voor me en moet zich dus niet druk maken om de rijders achter hem.”

“Er liepen twee dingen verkeerd bij de start. Nico spinde, ook al deed hij niets fout. Verder sta ik hier terwijl de race nog bezig is”, verklaarde Vettel tegenover de pers toen de race nog bezig was.

Achteraf gezien gelooft Vettel dat het incident hoort bij het racen, ook al is hij zich ervan bewust dat het moeilijk is om Max Verstappen in te halen. “Als je racet tegen hem moet je alle kanten op bewegen. Iedereen weet dat wel al. Wanneer je naar de binnenkant wordt geduwd, wordt je bocht niet beter. Ik deed er alles aan om de bocht te halen, wat ik duidelijk deed zonder extreem laat te remmen. Maar Nico nam een andere lijn om Lewis in te halen. Op dat moment raakten we elkaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022