Niki Lauda: “Mercedes heeft niets tegen Hamilton”

Niki Lauda spreekt tegen dat Mercedes iets tegen Hamilton heeft en de Brit de wereldtitel niet zou gunnen.

Net als iedereen bij Mercedes is Niki Lauda bijzonder teleurgesteld door de opgave van Lewis Hamilton tijdens de GP van Maleisië. Voor Mercedes betekende de opgave dat het zich tijdens de thuisrace van grote sponsor Petronas niet kon verzekeren van de wereldtitel bij de constructeurs.

Voor Hamilton zijn de gevolgen echter mogelijk nog groter. De Brit kijkt in de wk-tussenstand nu immers tegen een achterstand van 23 punten aan.

“Ik ben erg boos op mezelf en op onze organisatie. We zouden hem niet mogen teleurstellen met een motor die de geest geeft. Het kan gebeuren dat een motor de geest geeft maar we moeten grondig bestuderen wat er fout is gegaan,” zei een boze Niki Lauda.

“Het was een redelijk nieuwe motor dus het was zeker en vast geen oude motor in zijn wagen. We hebben alles in het werk gesteld om hem al de resterende races te laten finishen. Wat er fout is gegaan? Ik weet het niet. We zullen het uitzoeken en corrigeren. Ik vind het persoonlijk bijzonder jammer voor hem. Jammer genoeg kunnen zo’n dingen gebeuren.”

Hamilton was na zijn opgave bijzonder teleurgesteld en uitte zelfs indirect beschuldigingen aan het adres van Mercedes. Niki Lauda is er echter van overtuigd dat hij Hamilton ervan kan overtuigen dat Mercedes geen verborgen agenda heeft waarbij het hem van de wereldtitel wil houden. Ook in diverse media waren reeds geruchten ontstaan dat Mercedes met Nico Rosberg liever een Duitser als wereldkampioen zou willen.

“Ik kan hem er van overtuigen en zeggen dat we niets tegen hem hebben. We werken voor hem en zijn trots op hem. Jammer genoeg gebeuren zo’n dingen als vandaag.”

“Langs onze kant hebben we al het mogelijke gedaan om er voor te zorgen dat hij de race zou finishen en hij heeft al enorm veel races de finish bereikt. Hij heeft ook al twee wereldtitels bij ons gewonnen. Het is jammer dat het bij hem voorviel. Ik wil daarvoor dan ook mijn excuses aanbieden maar vervolgens moeten we blijven doorgaan,” besluit Lauda.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022