Hamilton: “Ik dacht dat ik de polepositie had verloren”

Lewis Hamilton was er van overtuigd dat zijn spin hem de polepositie zou kosten.

Hamilton zette tot dusver tijdens de oefensessies geen enkele keer de snelste tijd neer maar de Brit veroverde wel de polepositie voor de GP van Oostenrijk.

De slotfase van de kwalificatie was echter hoogst opmerkelijk te noemen. Hamilton had de voorlopig snelste tijd maar tijdens het begin van zijn ultieme poging om een nog snellere tijd neer te zette spinde hij bij het aanremmen voor de eerste bocht. Hamilton vreesde dat hij door zijn spin de polepositie alsnog was verloren, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Ook teamgenoot Nico Rosberg spinde immers van de baan.

“Op het moment zelf maakte ik er me niet meteen zorgen over. Ik probeerde de wagen opnieuw op gang te krijgen en er zorg voor te dragen. Daar maakte ik me het meeste zorgen over op dat moment. Ik was achteruit geschoven en dat in de zevende versnelling, ik probeerde er dan ook vooral zorg voor te dragen. Uiteraard maakte ik me vervolgens de bedenking dat ik daar waarschijnlijk de polepositie had verloren,” zei Hamilton achteraf.

“Over het algemeen was het voor iedereen een moeilijke kwalificatie, zeker met die omstandigheden op de baan. Ik ben blij dat mijn derde ronde tijdens mijn eerste run in Q3 de juiste was. Toen ik wat extra pushte blokkeerde ik immers de achterkant van de wagen en spinde ik.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer