Stoffel Vandoorne zegeviert in Oostenrijk

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft in Oostenrijk op de Red Bull Ring zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt in de GP2. Een magistrale Vandoorne demonstreerde alweer, zelfs een probleem in de pits wist Vandoorne niet van de overwinning te houden.

Stoffel Vandoorne mocht van op de polepositie vertrekken. Onze landgenoot maakte geen al te beste start maar wist wel de leiding in de wedstrijd te behouden. Zijn Japanse teamgenoot verloor de tweede plaats echter aan Sirotkin. Aan het einde van de eerste ronde kregen we meteen ook een virtuele safety car omdat een deel van de voorvleugel van Gasly op het rechte stuk langs start-finish lag.

Enkele ronden ver in de race maakte Stoffel Vandoorne meteen al zijn verplichte pitstop. Die verliep echter niet vlekkeloos. Er waren problemen met het monteren van een band achteraan zijn wagen, waardoor Vandoorne enkele seconden verloor.

Sirotkin en Matsushita konden profiteren van het tijdverlies van Vandoorne in de pitlane om na hun pitstop vlak voor Vandoorne opnieuw de baan op te duiken. Stoffel Vandoorne had echter al opnieuw ’temperatuur’ in zijn banden en zette meteen de jacht in op het duo. Matsushita, de teamgenoot van Vandoorne, moest meteen aan de kant en Stoffel Vandoorne kon nog binnen de ronde Sirotkin opnieuw voorbijsteken. Met een fantastisch inhaalmanoeuvre, gevolgd door een mooie verdediging van zijn eerste plaats op het volgende rechte stuk, demonstreerde Vandoorne opnieuw zijn kunnen.

Stoffel Vandoorne reed vervolgens op de dertiende plaats maar de Kortrijkzaan was wel de eerste rijder in de race die zijn verplichte pitstop reeds had afgewerkt. Alle rijders voor hem moesten hun pitstop nog afwerken en Vandoorne probeerde dan ook de kloof met raceleider Alex Lynn zo klein mogelijk te maken. Na zijn pitstop zou Lynn immers eventueel op nieuwe banden een ultieme gooi naar de overwinning kunnen doen. Vandoorne probeerde dan ook zijn racetempo te verhogen en enkele snelste ronden neer te zetten

Met nog acht ronden te gaan kwam raceleider Alex Lynn in de pits voor zijn verplichte pitstop. In tegenstelling tot bij Vandoorne was dat wel een perfecte pitstop en kwam hij als derde opnieuw de baan op. Door een gebrek aan temperatuur in de banden verloor Lynn op het volgende rechte stuk echter meteen twee plaatsen. Vandoorne zette ondertussen nogmaals een snelste ronde neer, waarmee hij opnieuw zijn heerschappij in de GP2 demonstreerde.

In de slotfase van de race kon Alex Lynn de teamgenoot van Vandoorne nog voorbijgaan en zo beslag leggen op de derde podiumplaats. Vandoorne reed ondertussen probleemloos richting de overwinning, voor Sirotkin en Lynn. Uiteraard verstevigt Vandoorne zijn leidersplaats in het GP2-kampioenschap. Morgen is er om 10u35 de tweede GP2-race in Oostenrijk.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer