Hamilton: “Ik dacht de finish niet te halen”

Lewis Hamilton mag dan wel zijn eerste plaats in het kampioenschap kwijt zijn aan Sebastian Vettel, de Brit haalde na de GP van Canada opgelucht adem dat hij de race wist te finishen. Voor een groot deel van de race had de wereldkampioen immers een probleem met de motor.


Lewis Hamilton startte vanop de vierde plaats aan de GP van Canada, maar had last van een overhitte motor en kende daardoor momenten waar hij minder vermogen had. Mercedes besloot dan ook om een vroege pitstop te maken om het probleem te kunnen onderzoeken. Zo kon Daniel Ricciardo voorbij de Brit. Hamilton was nooit in de mogelijkheid om Ricciardo terug in te halen.

Het resultaat was dan ook een vijfde plaats, terwijl zijn grootste rivaal voor het kampioenschap, Sebastian Vettel, de race in Canada won. De Duitser won voor de derde keer dit seizoen en staat nu aan de leiding van het kampioenschap met slechts één punt voorsprong.

Hamilton was echter vooral bezig met het bredere plaatje. “Ik ben super blij dat ik de finish haalde”, zei Hamilton tegenover Sky Sports. “Bij de start had ik plots minder vermogen. De motor was te warm, maar ik kon de temperaturen niet naar beneden krijgen.”

“Ik dacht dan ook dat de motor op elk moment kon falen. Elke ronde zat ik op het puntje van m’n stoel, te wachten tot het vermogen helemaal wegviel. Het was de zevende race voor deze motor. Het is dus aan het einde van zijn leven. Ik kon vandaag veel meer punten verloren hebben.”

Hamilton gaf ook toe dat Ferrari op dit moment het sterkere pakket heeft. Maar hij heeft het vertrouwen dat Mercedes er in zal slagen om terug te slaan in de komende races, met een verbeterde motor die er in Frankrijk aankomt.

“Ik denk dat Ferrari al het hele seizoen het betere pakket heeft. Ze hebben het wat beter gedaan dan ons. Het is dan ook aan ons om het beter te doen. We moeten blijven werken en ik weet dat iedereen binnen het team dat doet. We moeten positief blijven.”

“Er is geen reden tot paniek. We moeten blijven doen waar we mee bezig zijn, gemotiveerd blijven en ze blijven onze druk zetten totdat ze falen. Ik ga ervoor zorgen dat we sterker terugkomen tijdens de volgende race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen