Force India ontkent speculaties: “Ocon moest Hamilton niet voorbij laten”

Bij Force India ontkennen ze dat ze Ocon de opdracht gaven om Hamilton te laten passeren tijdens de GP van Monaco, een aantal teams hadden daarover geklaagd bij de FIA.


Na zijn pitstop in Monaco kwam Lewis Hamilton achter de Force India van Esteban Ocon weer de baan op. Veel tijd verloor de Brit echter niet want bij het uitkomen van de tunnel liet Ocon hem nog voor de chicane genoeg plaats om te passeren. Gezien de relatie tussen Ocon en Mercedes, en het feit dat Force India klant is van het merk met de ster, vonden een aantal teams de actie reden genoeg om hun beklag te doen bij de FIA.

Na de situatie onderzocht te hebben besliste de FIA dat er niets verdachts gebeurd was en dat er geen verder onderzoek nodig is. COO van Force India, Otmar Szafnauer, liet weten dat Ocon zijn eigen race aan het rijden was en dat het geen zin zou gehad hebben om zich te verzetten tegen Hamilton.

“Alonso kwam vroeger binnen en probeerde zijn voordeel uit een undercut te halen,” aldus Szafnauer. “We wilden absoluut geen tijd verliezen in een gevecht met Lewis omdat we dan Alonso een kans gaven om ons in te halen. Daarom hebben we tegen Ocon gezegd dat hij geen tijd moest verliezen met Hamilton want als je racet met je ogen in je spiegels verlies je onvermijdelijk tijd.”

“Zelfs al zijn het maar een paar tienden per ronde, dat is al te veel. Als je dan iemand kortbij hebt die een undercut probeert te doen, mag je dat niet doen. Je kan Hamilton misschien vijf, zes of zeven ronden achter je houden maar dan pakt hij je toch en dan verlies je tegen Hamilton en degene waar je echt tegen aan het racen bent.”

Technisch directeur Andy Green laat ook weten dat het in bepaalde omstandigheden beter is dat je je soms niet verzet tegen snellere auto’s.

“Dat doen we altijd,” aldus Green. “Als we zien dat er een snellere auto komt waar we niet tegen aan het racen zijn dan doen we dat ook niet. We proberen het verlies in tijd altijd te beperken want soms verlies je twee seconden door je te verzetten.”

Ocon zelf begrijpt ook niet waarom er commotie ontstaan was over de actie want hij zag er helemaal geen graten in.

“Het was mijn race niet, Hamilton reed twintig seconden voor mij, was al binnen geweest en had dus vers rubber,” vertelt Ocon. “Ik wou gewoon geen tijd verliezen ten opzichte van Gasly en Alonso, dat was mijn race op dat moment.”

“In het geval dat we echt tegen elkaar aan het racen waren zou het een andere situatie geweest zijn. Dan zouden we een eerlijk gevecht hebben gehad,” besluit de jonge Fransman

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022