Wolff: “Mercedes moet wakker worden”

Mercedes teambaas Toto Wolff zegt dat zijn team wakker moet worden nadat het tijdens de GP van Canada werd verslagen door de Ferrari van Sebastian Vettel.


Na de dominante overwinning van Sebastian Vettel in Canada staat de Duitser opnieuw aan de leiding van het kampioenschap. Wolff bleek dan ook gefrustreerd na een race waarin verwacht werd dat Mercedes ging domineren.

Wolff zei tegenover het Oostenrijkse nieuws dat er geen enkel positief element meegenomen kan worden naar huis. Hij reageerde ook scherp toen er gesuggereerd werd dat met de tweede plaats voor Valtteri Bottas de schade nog beperkt werd.

“Er is totaal geen sprake van het beperken van de schade. Het is gewoon een slecht resultaat voor ons”, klonk het bij Wolff na de GP van Canada. “Het circuit is één van de beste circuits voor onze wagens, maar het hele weekend lang maakten we kleine foutjes die afgestraft werden.”

“Het enige gevoel dat ik heb is dat we moeten wakker worden. We kwamen op elk vlak tekort. Dit hoort een race te zijn waar we het maximum aantal punten scoren.”

Wolff zei dan ook dat er het één en ander zal gebeuren achter de schermen bij Mercedes. Het team kon dit weekend de nieuwe motor nog niet gebruiken na problemen met de betrouwbaarheid. Verder maakte het ook geen goede keuze wat de bandenstrategie betreft. Mercedes nam ten opzichte van de concurrentie heel weinig hyperzachte banden mee.

NIki Lauda was in ieder geval onder de indruk van de prestatie van Ferrari. “Eerst en vooral konden we dit weekend onze nieuwe motor niet gebruiken. Dit zorgt voor een groot deel voor dit resultaat. Maar we moeten ook toegeven dat Ferrari ongelooflijk goed presteerde vandaag.”

“Hun wagen is fantastisch, maar ook de motor deed het goed. Ook op vlak van brandstofbesparing waren ze veel beter.”

“Ik denk dan ook dat we nu hard moeten werken, want ook Red Bull kwam verrassend goed voor de dag”, klonk het bij Lauda toen hij sprak tegen Sky Sports na de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen