Hamilton: “Ik haalde geen voordeel uit die eerste bocht”

Lewis Hamiltons eerste bocht gaat druk over de tongen in de paddock. De Brit blokkeerde zijn band en ging over het gras. Hierdoor behield hij zijn eerste plaats. “Toch haalde ik geen voordeel”, zei de titelverdediger na de race.

Hamilton blokkeerde bij het aanremmen voor de eerste bocht zijn rechtervoorband. Nadien sneed de Brit de bocht af via het gras. Hamilton haalde hiermee heel wat voorsprong, waarna de race werd geneutraliseerd door de Safety Car. Toch wezen er na de race heel wat vingers richting de Brit, vooral vanuit het Red Bull-kamp, dat Max Verstappen voor een gelijkaardig manoeuvre wel een straf zag krijgen.

“Ik liep een flatspot op een van mijn banden op, dus echt voordeel haal ik er niet uit”, blikte Hamilton terug. “Ik leidde toen ik de bocht in dook en ik leidde toen ik de bocht uit kwam, dus ik geloof niet dat het me voordeel heeft opgeleverd.” Een redenering die ook de raceleiding volgde.

Daarnaast roept Hamilton de toestand van zijn wagen ook in als een excuus. “Mijn ene rem was 500 graden, mijn andere 200 tot 250 graden. In bocht 1 blokkeerde ik rechts vooraan en schoot ik door. Gelukkig stond er geen muur. Daarna had ik enorme trillingen. Ik wist niet of ik het zou halen, de vibratie was dusdanig dat ik nauwelijks wat kon zien.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022