Rosberg: “Leg mij geen woorden in de mond, Hamilton verdiende geen bestraffing”

Nico Rosberg beperkte tijdens de GP van Mexico de schade in het kampioenschap door als tweede te finishen. Volgens Rosberg moest Hamilton ook geen bestraffing krijgen voor zijn manoeuvre bij de start door het gras.

Lewis Hamilton startte redelijk goed maar verremde zich in de eerste bocht. De Brit ging door het gras en sneed de eerste bochtencombinatie af, waarna hij vervolgens nog steeds als eerste opnieuw op de baan kam.

“Hoe geraakt hij daarmee weg?” was de aanvankelijke reactie van Nico Rosberg op de videobeelden die ‘Sky Sports’ aan Nico Rosberg liet zien. ‘Sky Sports’ stelde aan Rosberg vervolgens de vraag of Hamilton daarvoor niet bestraft diende te worden.

“Zeker en vast niet. Gelieve mij geen woorden in de mond te leggen. Dat is niet echt eerlijk,” aldus Rosberg. “Eerst en vooral deed Hamilton het dit weekend beter. Laat ons terugkeren naar daarnet, voordat je woorden in mijn mond probeerde te leggen. Hij ging als eerste de bocht in en kwam ook als eerste eruit en dat is oké.”

“Daarnaast gebeurde er nog heel wat tijdens de race. Uiteindelijk finishte ik als tweede en daarmee moet ik het doen. Lewis was sneller dus hij verdient het om te winnen. De tweede plaats was voor mij het best mogelijke resultaat,” besluit Rosberg.

Met nog twee races te gaan staat Rosberg 19 punten voor op Lewis Hamilton. De Duitser heeft tijdens die races voldoende aan een tweede en derde plaats om wereldkampioen te worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022