Hamilton: “Ik heb nooit verontschuldigingen verwacht in het rapport van de FIA”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft naar eigen zeggen nooit gewacht op formele verontschuldigingen in het rapport van de FIA over de gebeurtenissen tijdens de GP van Abu Dhabi vorig jaar. Hij vindt het echter een positieve stap dat ze toegegeven hebben dat het om een menselijke fout ging.

Tijdens de GP van Bahrein vorige week gaf de FIA het rapport vrij van het onderzoek dat gevoerd werd naar de gebeurtenissen tijdens de GP van Abu Dhabi van vorig jaar. Het rapport bevat een gedetailleerde tijdlijn van alle incidenten en misschien nog belangrijker de factoren die de beslissingen van de wedstrijdleiding beïnvloed hebben.

Uit het rapport blijkt dat Michael Masi niet de normale gang van zake gevolgd heeft aangaande de safetycar maar dat hij tegelijkertijd ‘ter goeder trouw’ gehandeld heeft.

Lewis Hamilton was natuurlijk het slachtoffer in de hele situatie en het verbaasd dan ook niet dat hij vol verwachting naar het rapport had uitgekeken.  

“Ik lees het misschien na het weekend of iets dergelijks”, zei Hamilton in Bahrein.

“Kijk, ik verwachtte geen verontschuldigingen en het is niet echt iets waar ik echt op gefocust ben. We weten dat het zo is en dat ging waarschijnlijk niet gebeuren.”

“Het feit is dat er in ieder geval die transparantie is, het toegeven dat het een menselijke fout is, ik denk dat dat een positieve stap is. We kunnen helaas niet terug in de tijd en het verleden veranderen.”

“Dus ik probeer me gewoon te concentreren op wat ik nu kan doen en probeer de toekomst vorm te geven, door met dit team te werken en te proberen deze auto in orde te krijgen. We hebben nog een beetje werk te doen.”

Voor het rapport werd vrijgegeven had Hamilton al een ontmoeting met FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem en kwamen ze tot een overeenkomst dat de zevenvoudige wereldkampioen vijftigduizend dollar aan een goed doel zal schenken omdat hij niet aanwezig was op het gala van de FIA eind vorig jaar.

Mercedes-teambaas Toto Wolff was het ook eens met Lewis Hamilton en vond het vooral belangrijk dat er in het rapport werd gezegd dat het om een menselijke fout ging.

“Of het rapport nu volledig is of niet, zwak of hard, ik denk dat het vrijgeven ervan een goede stap vooruit is in termen van bestuur en je kunt het op beide manieren lezen,” zei Wolff.

“Ik denk dat voor ons de zin of de woorden die zeggen dat het om een menselijke fout gaat zeer belangrijk zijn, nu kunnen we het hoofdstuk afsluiten.”

“Ik weet dat het vandaag naar buiten is gekomen, maar ik heb niet meer aan Abu Dhabi gedacht sinds onze auto heeft bewezen niet competitief te zijn op het circuit voor dit jaar.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print