Hamilton: “Ik kon het simpelweg niet afmaken”

Lewis Hamilton moest opnieuw tevreden zijn met de tweede tijd, net als tijdens de rest van het raceweekend in Duitsland.

Tot dusver heeft Nico Rosberg tijdens al de sessies de snelste tijd gereden. Dat was ook het geval tijdens de kwalificatie, waardoor Hamilton voor de vierde keer dit weekend genoegen moest nemen met de tweede tijd.

Even zag het er nochtans naar uit dat Hamilton de polepositie zou veroveren. Tijdens zijn eerste poging om een snelle ronde te rijden veroverde Hamilton de provisionele polepositie. Nico Rosberg moest bovendien zijn eerste poging afbreken.

Nadien reed Rosberg de snelste tijd, al was Hamilton vervolgens ook sneller onderweg in de eerste sector. Hamilton maakte echter een foutje in de hairpin, waardoor hij uiteindelijk naast de polepositie greep.

“Het is een goed weekend,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Ik kende geen problemen. Ik beschikte over de snelheid maar kon het niet afmaken tijdens mijn laatste ronde. Het was een kleine lock-up, waardoor ik uiteindelijk amper tijd verloor.”

Hamilton hoopt om net als in Hongarije de race van op de tweede plaats te winnen. In Hongarije kon Hamilton zijn Duitse teamgenoot voorbijgaan bij de start maar dat zal op de Hockenheimring net iets moeilijker worden.

“Het zal een goede dag voor Mercedes worden. We zullen hard tegen elkaar racen … Het is een circuit waarop je makkelijker kan inhalen, het is op dat vlak één van de eenvoudigste circuits om in te halen. De weg naar de eerste bocht duurt echter niet lang.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}