Raikkonen: “Ferrari is simpelweg niet snel genoeg”

Ferrari moet in Duitsland tevreden zijn met de derde startrij. Volgens Kimi Raikkonen is Ferrari simpelweg niet snel genoeg.

Raikkonen reed tijdens de kwalificatie een vijfde tijd. Opnieuw moest Ferrari Red Bull voor zich dulden, al zat er volgens Raikkonen vandaag niet meer in dan het resultaat dat vandaag behaald werd.

“De wagen deed het redelijk goed, ik kende geen grote problemen,” zei Raikkonen. “Met de laatste set banden worstelde ik een beetje en had ik niet hetzelfde goede gevoel als bij mijn vorig setje banden.”

“We zijn over het algemeen niet snel genoeg. De wagen moet meer downforce hebben om sneller te gaan, verder was het echter goed. Het is teleurstellend waar we ons nu bevinden, maar zo is het momenteel nu eenmaal. We blijven werken en ons verbeteren. Dat is het enige dat we kunnen doen.”

Beter dan een plaats op de derde startrij zat er tijdens de kwalificatie niet in, al presteerde Ferrari volgens Raikkonen wel op haar beste niveau van gans het raceweekend.

“Jammer genoeg kunnen we er momenteel weinig aan veranderen. We blijven echter proberen. De wagen was zo sterk tijdens de kwalificatie als tijdens de rest van het weekend. Ik denk dat dit de sterkste prestatie van gans het weekend was. We probeerden het maar het was niet voldoende,” besluit de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}