Hamilton: “Ik kon sneller maar het zou geen verschil uitgemaakt hebben”

Lewis Hamilton moest tijdens de GP van Australië tevreden zijn met de tweede plaats. De Brit finishte op zo’n tien seconden van racewinnaar Sebastian Vettel maar volgens Hamilton weerspiegelt dat niet de echte krachtsverhoudingen.

“Ik had echt een goede start en kwam goed weg,” blikt Hamilton terug op het begin van zijn race. “Vervolgens ondervond ik tot aan het moment van mijn pitstop problemen om grip te vinden. Ik kwam binnen en vervolgens kwam ik vast te zitten in het verkeer, wat erg jammer was.”

Hamilton is er van overtuigd dat hij sneller kon dan dat de achterstand van tien seconden op Vettel doen vermoeden. Volgens Hamilton loonde het echter niet de moeite om volop te pushen omdat het op het circuit van Albert Park sowieso bijzonder moeilijk is om in te halen.

“Ik beschikte uiteindelijk over veel meer snelheid maar zelfs wanneer ik de kloof had kunnen dichten dan nog zou ik hem niet hebben kunnen inhalen. Aangezien ik zo snel mijn pitstop maakte zou ik daardoor misschien zelfs het einde van de race niet gehaald hebben. Ik wist niet hoe lang de banden het zouden volhouden dus besloot ik om het rustig aan te doen,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer