Vandoorne: “De race uitrijden is een eerste positieve stap vooruit”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde zijn eerste race van het nieuwe F1-seizoen als dertiende. Daarmee was Vandoorne laatste in de race maar desondanks blikt Vandoorne toch tevreden terug op zijn race.

Van een leien dakje liep de race van Vandoorne vandaag niet. Uitgerekend op zijn verjaardag begon Vandoorne aan de eerste race van zijn eerste volwaardig F1-seizoen. Dat het een moeilijke dag zou worden dat wist Vandoorne al op voorhand.

Vandoorne probeerde er echter het beste van te maken. Tijdens de start bleef hij uit de problemen en vervolgens moest Vandoorne al snel de pits opzoeken voor een probleem met zijn McLaren-bolide op te lossen. Een trage pitstop waarbij het elektronisch systeem van zijn McLaren werd gereset zorgde ervoor dat onder meer een probleem met zijn stuurtje werd verholpen.

“Het was een moeilijke race, maar we moeten het positieve ervan onthouden,” zei Vandoorne tegenover de Nederlandse tv-zender ‘Ziggo’.

Positief voor Vandoorne en McLaren was dat de race vandaag kon uitgereden worden, iets dat teamgenoot Fernando Alonso net niet lukte. In de aanloop naar het raceweekend hadden er echter maar weinigen geld op durven inzetten dat McLaren bijna met beide wagens de finish zou halen.

“De wedstrijd eindigen hadden wij voor het weekend eigenlijk niet verwacht. Tijdens de wintertests hadden wij maximaal 11 ronden achter elkaar gereden en nu uitrijden is een eerste stap vooruit,” aldus Vandoorne. “Wij hebben de pace nog niet, de package is nog niet goed genoeg en er is nog veel werk aan de winkel.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022