Hamilton: “Ik weet wat nodig is om kampioen te worden”

Lewis Hamilton zegt in het verleden voldoende ervaring te hebben opgedaan om van deze strijd voor de titel een succes te maken.

De Brit staat na de race in Austin 24 punten voor op teamgenoot Nico Rosberg, zijn enige resterende concurrent voor de titel. In de resterende races zijn er door de dubbele punten in Abu Dhabi nog 75 punten te verdienen.

Theoretisch is dus nog alles mogelijk en blijft het waarschijnlijk een spannende strijd tot de laatste meters in Abu Dhabi, iets waarmee Hamilton reeds ervaring heeft uit het verleden.

Tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 leek Hamilton op weg naar de wereldtitel maar in de laatste race snoepte Kimi Raikkonen alsnog de titel weg van de Brit. Het jaar daarop slaagde Hamilton er dan weer in om in de allerlaatste bocht Timo Glock nog voorbij te gaan waardoor hij en niet Felipe Massa wereldkampioen werd.

Het zijn ervaringen die de Brit nu op weg moeten helpen naar zijn tweede wereldtitel.

“Ik bevind me overduidelijk in een andere situatie dan toen,” aldus Hamilton. “Ofwel is het simpelweg omdat ik meer ervaring heb en ondertussen ouder ben, dat ik ervaring heb met winnen en verliezen. Ik heb het gevoel dat ik weet hoe ik het moet aanpakken.”

“Er is geen speciaal voorschrift dat je kan volgen, je moet simpelweg je uiterste best doen en nog beter proberen proberen presteren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022