Kleinere teams dicht bij overeenkomst om meer geld te krijgen?

De kleinere teams zouden dicht bij een deal staan waarbij ze meer geld zouden krijgen zodat ze beter kunnen overleven in de Formule 1.
image
Dat er F1-teams in financiële problemen verkeren was al langer duidelijk. Door de problemen bij Caterham en Marussia werd iedereen echter nog eens met de feiten op de neus gedrukt.

Er lijkt ook inderdaad eindelijk iets te bewegen in de Formule 1. Eerder raakten de teams het niet eens over een budgetplafond, maar Bernie Ecclestone liet afgelopen weekend reeds verstaan dat er inderdaad iets grondig mis is met de verdeling van de gelden in de Formule 1.

Force India, Sauber en Lotus lieten van zich horen tijdens het voorbije raceweekend. De drie teams dreigden naar verluidt zelfs met een boycot van de GP van de Verenigde Staten, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Ga er maar van op aan dat daar het nodige bemiddelingswerk van Bernie Ecclestone aan vooraf ging. Nadat Caterham en Marussia al niet aan de start verschenen kon de Formule 1 in Amerika geen nieuwe blamage riskeren, zeker nu de sport blijkbaar aan populariteit wint.

Gerhard Lopez, eigenaar van Lotus, is ervan overtuigd dat er in de loop van deze week eventueel een overeenkomst kan bereikt worden waardoor de kleinere teams meer financiële middelen ter beschikking zouden krijgen.

“Ik denk echt dat er een manier is om het op te lossen in de loop van de komende dagen. Mogelijk kunnen we zelfs een voorstel in elkaar krijgen tegen Brazilië. Er hoeft zelfs niets drastisch te gebeuren dat de sport zou veranderen,” aldus Lopez. “Het kan verschillende vormen aannemen. De zogenaamd kleinere teams, één van mijn collega’s noemt het de ‘racers’ vs. de constructeurs, waar ik wel van hou want het is de waarheid. Hij gaf het een interessante definitie.”

“Hij zij dat de constructeurs heel wat geld op het spel zetten en kunnen verliezen, want er is slechts één winnaar. De teams van de ‘racers’ spenderen echter steeds ongeveer hetzelfde bedrag voor hun performantie.”

“Wij ondervinden immers moeilijkheden om performant te zijn, maar we finishten reeds voor een McLaren en een Ferrari, wat bewijst dat het systeem geen 300-400 miljoen moet spenderen.”

“Ik weet dat CVC en Bernie Ecclestone dit aan het bekijken zijn. Het zou een soort basisbetaling zijn voor de kleinere teams, de ‘racers’, wat een normaal budget mogelijk moet maken.”

“Eerlijk gezegd is het niet enorm ingewikkeld om te doen. Het vraagt simpelweg een beetje goede wil,” besluit Lopez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print