Hamilton: “Ik wil verrast worden door 2017-wagens”

Lewis Hamilton hoopt dat hij versteld zal staan van de nieuwe generatie Formule 1 bolides voor 2017. De nieuwe reglementen beloven een agressievere look, wat doet terugdenken aan de topjaren van Formule 1.

Het seizoen is nog volop bezig, maar Lewis Hamilton denkt al vooruit naar volgend jaar. De wagens van 2017 zullen sneller zijn, met een ander aerodynamica-pakket en bredere banden.

Carlos Sainz zag de nieuwe wagen reeds in de windtunnel van Toro Rosso en verklaarde dat de wagen “van een ander niveau is”.

Lewis Hamilton had zijn kritiek geuit over het feit dat de nieuwe reglementen een bijdrage zullen zijn, maar hoopt dat zijn kritiek onterecht is. De Brit heeft in ieder geval een duidelijke uitleg voor de nieuwe wagen: “Het is eigenlijk de huidige wagen nemen, maar dan drie seconden sneller gaan.”

“Ik hoop om verrast en versteld te staan van de verschillen”, zegt Hamilton nadat hij eerder al pleitte dat de Formule 1 spannender moet worden. Hij verklaarde toen dat hij tijdens een race zich moet inhouden. Hij zei het volgende nadat hij tijdens de GP van Australië achter de Toro Rosso van Max Verstappen vast zat: “Het is niet dat ik de Toro Rosso niet voorbij kan, maar je kan het vergelijken met 100 dollar dat je over 40 ronden moet spreiden.”

“De mensen geven er niet om”, gaat Hamilton verder. “De fans willen me zien racen tot het einde. Ze willen dat ik tot het uiterste ga en fantastische manoeuvres maak. Maar jammer genoeg is dat niet mogelijk op dit moment.”

Ook Fernando Alonso, voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton, was reeds kritisch over het racen. Hij zei dat hij geen plezier had om met deze generatie wagens te rijden. Hamilton deelt de mening van Alonso. “Vroeger was het racen extremer. Het was een sprint van het begin tot het einde. Dat is Formule 1 nu niet meer. Het gaat nu om het sparen van banden, van de batterijen, van de turbo, van alle elementen waar de fans zich niet mee bezig houden.”

Jenson Button is dan weer overtuigd dat de nieuwe regels een stap in de goede richting zijn. “Je moet altijd afwegingen maken, maar ik denk dat er een betere balans zal zijn met de hoge neerwaartse druk en de nieuwe banden. Het is goed dat volgend jaar fysiek lastiger wordt. Want dat is de sport op dit moment niet. Het is makkelijk. Ik denk dat ik niet zou moeten trainen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022