Abiteboul: “Renault kan meer punten scoren”

Cyril Abiteboul, hoofd van Renault, heeft het vertrouwen dat zijn team meer punten kan scoren dit seizoen. Kevin Magnussen slaagde er tijdens de GP van Singapore nog in om een punt te scoren na een lange periode zonder punten.

In het begin van het seizoen wist Kevin Magnussen nog zevende te eindigen tijdens de GP van Rusland, maar daarna stond Renault lang droog wat betreft het scoren van punten. Uiteindelijk wist de goudgele bolide nog eens punten te scoren tijdens de GP van Singapore. Kevin Magnussen werd tiende en scoorde dus een punt.

Abiteboul is optimistisch dat Renault nog punten gaat scoren dit seizoen. De update van Total voor de brandstof zou daarbij kunnen helpen.

“We hopen op meer punten in Maleisië en ik denk dat het mogelijk is”, verklaart Abiteboul. “De snellere circuits liggen ons beter dan de tragere. We zouden voordeel moeten halen uit de kleine upgrade aan de krachtbron en andere mechanische onderdelen. We focussen ons nu op de kleine details voor het einde van het seizoen. We zorgen ervoor dat we er het maximale uithalen, ook uit onze werking.”

“We zijn bezig aan een positieve trend en we willen deze lijn graag doortrekken tijdens de laatste races in Azië.”

Op dit moment staat Renault negende in het kampioenschap van de constructeurs, voor Manor en Sauber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022