Hamilton: “In 2017 kan de dominantie van Mercedes voorbij zijn”

Lewis Hamilton wil dit seizoen absoluut opnieuw wereldkampioen worden. De Brit beseft immers dat volgend jaar de dominantie van Mercedes voorbij kan zijn.

In 2017 geldt er een compleet nieuw F1-reglement met ingrijpende reglementswijzigingen. Die reglementswijzigingen zouden er wel eens voor kunnen zorgen dat de dominantie van Mercedes tot een einde komt, dat beseft ook Lewis Hamilton.

“Dat zou zeker en vast het geval kunnen zijn en het zorgt ervoor dat we nog nadrukkelijker gebruik moeten maken van deze kans om kampioen te worden,” aldus de Brit. “Indien dit het laatste jaar van de dominantie van Mercedes is dan wil ik er zeker van zijn dat ik mijn kansen maximaal benut. Er bestaat dan ook niet zoiets als even verslappen of uitrusten, al moet je uiteraard ook van dit F1-seizoen genieten.”

“Ik ben 31 jaar oud en het is mijn tiende jaar in de F1. Ik geniet meer dan ooit van het racen en het is dan ook belangrijk om te genieten want alles gaat enorm snel voorbij. Het is mijn tiende seizoen en ik heb misschien nog zo’n zes seizoenen ofzo te gaan. Het zal echt snel voorbij zijn want de voorbije tien jaar gingen ook enorm snel voorbij. Ik ga er dan ook voor zorgen dat ik er van geniet.”

Met de ingrijpende reglementswijzigingen in het achterhoofd wil Hamilton er dit seizoen alles aan doen om voor de derde keer op rij, en de vierde keer in zijn F1-carrière, wereldkampioen te worden.

De resultaten in 2017 zullen in sterke afhangen van wanneer de verschillende teams met de ontwikkeling van hun wagen voor volgend seizoen begonnen zijn. Het doet met andere woorden wat terugdenken aan BrawnGP dat in 2009 alles goed voor elkaar had en uit het niets plots wereldkampioen werd. Zoiets zou ook in 2017 kunnen voorvallen.

“Volgend jaar gaat interessant worden. We beschikken over een uitstekend team en dat zal zo blijven . Alles draait er echter rond wie als eerste met het project 2017 is begonnen. Misschien begon iemand er eerder mee en hebben ze uitstekend werk verricht. Hopelijk zijn we op een gelijkaardig moment begonnen en ik hoop ook dat we vooraan zullen kunnen meestrijden. Ik heb er echter alle vertrouwen in,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}