Honda is verrast door de vooruitgang van Renault

De chef van Honda, Yusuke Hasegawa, zegt dat er nog steeds een groot verschil is tussen Honda en Renault, ook al heeft de motorenfabrikant in vergelijking met het vorige seizoen een grote stap vooruit gezet.

“We zijn nummer vier. Het is Mercedes, Ferrari, Renault en dan Honda. Er is nog steeds een groot verschil met Renault. Ik ben verrast door hun vooruitgang. Ze doen het goed.”

“We zouden volgend seizoen graag een even goede motor als Mercedes hebben, ik weet echter nog niet of dat wel mogelijk zal zijn. Ik denk dat we hiervoor nog twee à drie jaar voor nodig zullen hebben,” aldus Hasegawa.

De Japanner laat weten dat de afschaffing van het tokensysteem beter zal zijn voor het doorbreken van de mentale barrière die Honda is tegengekomen.

“Zonder tokens zouden we de vrijheid hebben om onze motor onbeperkt te ontwikkelen. Het mentale probleem is voor ons moeilijker dan de feitelijke beperkingen.”

“Sinds begin vorig jaar is onze krachtbron het beter en beter aan het worden. De motor voor 2017 zal een verbeterde versie worden van de huidige. Het zal geen nieuw concept worden. Onze ontwikkeling is echter wel beter dan dat van al de andere motorleveranciers,” besloot de Japanner.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}