Hamilton: "Incident tijden pitstop was mijn fout"

Lewis Hamilton droomde ervan om zijn thuis-GP te winnen maar zover kwma het voor de Brit helaas niet. Hamilton was gisteren nochtans goed begonnen door de pole te veroveren maar de Brit kon deze vandaag niet verzilveren. Hamilton reed aan de leiding tot de eerste pitstop maar tijdens de pitstop liep het grondig mis.

Hamilton wou wegrijden toen de lollipop nog naar beneden was en men nog bezig was met tanken. Dat kostte de Brit tijd en misschien ook de leiding tijdens de race op dat moment, al moet wel gezegd worden dat Räikkönen en Alonso op dat moment erg goed onderweg waren.

"De start en het begin van de race verliepen erg goed," aldus Hamilton. "De start was erg goed, wat ook de sleutel tot de race is. Tegen het einde van de eerste stint presteerden de banden niet erg goed meer, terwijl Kimi achter me serieus kwam opzetten en druk maakte. Tijdens de pitstop maakte ik vervolgens een fout. Ik dacht dat de lollipop naar boven was, maar dat was mis van me. Dat kostte me dan ook heel wat tijd."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023