“Hamilton is nog nooit zo goed geweest als nu”

Lewis Hamilton mag dan wel al drie wereldtitels veroverd hebben, volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is Hamilton nog nooit zo goed geweest als nu.

Mercedes verloor de eerste race van het nieuwe seizoen. Ondanks dat Hamilton de polepositie veroverde was het Sebastian Vettel in zijn scharlakenrode Ferrari de GP van Australië won.

Uiteraard viel er teleurstelling te noteren bij Mercedes. Toen Toto Wolff zag dat Sebastian Vettel na zijn pitstop voor Hamilton opnieuw de baan op kwam klopte de Mercedes-motorsportbaas zelfs zijn handen bijna tot moes uit frustratie. Echt tijd om stil te blijven staan bij die nederlaag is er echter niet. We zijn amper anderhalve week later en de GP van China dient zich komend weekend al aan.

Bij Mercedes willen ze daarin terugvechten en ze hebben alle vertrouwen in hun wagen alsook beide rijders. Volgens Toto Wolff is Valtteri Bottas als vervanger van Nico Rosberg uitstekend aan zijn eerste seizoen bij Mercedes begonnen en Lewis Hamilton is volgens Wolff dan weer beter dan ooit tevoren.

“De manier waarop beide rijders het seizoen tot dusver benaderen is bemoedigend,” aldus Toto Wolff. “Lewis is de beste Lewis die ik de laatste vier jaar heb gezien, zowel op als naast de baan. Hij is de steunpilaar van het team geworden en hij heeft dat in Melbourne nogmaals bewezen. Valtteri heeft zich goed gesetteld en presteerde op een zeer hoog niveau. Hij ondervond geen hinder van de bijzonder hoge druk die er op zijn schouders rust en nam het feilloos over van Nico.”

Volgens Toto Wolff detecteerde Mercedes tijdens de openingsrace enkele zwakke punten en die wil het rechtzetten tijdens de race van komend weekend in China. Op het Shanghai International Circuit gaat Mercedes overduidelijk voor niets minder dan de overwinning. Het circuit beschikt over een enorm lang recht stuk van zo’n 1,7 kilometer en dat zou in het voordeel van Mercedes moeten spelen. De Mercedes-motor behoort nog steeds tot de top en al die pk’s zullen noodzakelijk zijn wanneer Mercedes komende zondag inderdaad wil zegevieren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer