Max verstappen kijkt uit naar de race in China

Max Verstappen kijkt om diverse redenen uit naar de Chinese Grand Prix van komend weekend. Na de openingsrace heeft de jonge Nederlander allerminst stilgezeten, zo vertelt hij tegenover Niels Hendrix van zijn eigen site.

Eens teruggekomen uit Australië had Max op dinsdag na de Grote Prijs al een hele dag simulatorwerk voor de boeg in Milton Keynes, de thuisbasis van Red Bull Racing. Tussendoor deed hij nog een persconferentie voor de Jumbo racedagen op het Circuit Park Zandvoort, een PR-event in Graz voor Red Bull, en meteen daarna was hij al onderweg naar China.

Verstappen ziet het helemaal zitten voor zijn verblijf in Shanghai.

“Het is fijn om naar China te gaan, omdat het een speciale plek is en een erg mooi circuit heeft. Met het eten heb ik al goede ervaring in Nederland, maar je moet het echte eten altijd proberen als je daar bent. Vanwege mijn dieet moet ik wel oppassen niet teveel Chinees te eten, omdat ik er echt van houd,” heeft hij daarover te vertellen

Gevraagd naar zijn verwachtingen over het raceweekend in China vertelt Max het volgende: “We proberen om zo efficiënt mogelijk te zijn met onze auto en de snelheid op het rechte stuk erin te houden. Het is erg lang maar vorig jaar scoorde Red Bull Racing nog een podium in China.”

“We zullen de auto in zijn geheel moeten verbeteren. Red Bull Racing werkt nu hard om zo snel mogelijk nieuwe onderdelen op de auto te krijgen. We moeten ervoor zorgen meer grip en een betere balans in de auto te vinden en meer vermogen uit de power unit te halen. Red Bull Racing heeft enorme mogelijkheden en is heel gedreven om snel te ontwikkelen en met updates te komen. Wat dat betreft zit ik bij het juiste team. Je moet altijd vertrouwen blijven houden en dat blijf ik zeker doen.”

Max wordt op zijn wenken bediend want ondertussen communiceerde Dr. Helmut Marko dat die aerodynamische updates er al komend weekend zullen zijn.

De weergoden lijken ‘Mad Max’ ook gunstig gezind te zijn want diverse weerstations voorspellen dat er een grote kans is dat de teams de regenbanden mogen klaarzetten op zondag. Sinds Brazilië 2016 weten we dat Verstappen op zijn zachtst gezegd goed uit de voeten kan in regenweer.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print