Hamilton kan overstappen en bekijkt opties

McLaren-rijder Lewis Hamilton kan na afloop van de komende wedstrijd al voor de ontsnappingsclausule opteren. Enkel bij het niet behalen van de wereldtitel is dit mogelijk. De Brit spreekt opnieuw harde taal.
image

Het ziet er voorlopig niet naar uit dat Lewis Hamilton of het Britse McLaren in 2011 nog een wereldtitel gaan veroveren. In dat geval kan Lewis Hamilton, via een ontsnappingsclausule in zijn overeenkomst, voor zijn vertrek bij McLaren opteren. Al zal de 26-jarige Brit wel als tweede voorwaarde nog een enorm bedrag moeten neertellen. McLaren zal er uiteraard alles aan doen om gedurende de tweede helft van het seizoen sterk terug te komen op Red Bull. Enkel dan lijkt Hamilton te zullen aanblijven.

“Het zou onnozel zijn om genoegen te nemen met één wereldtitel. Het zou een zonde zijn dat al die jaren verloren zijn gegaan. Ik wil winnen! Enkel dat telt voor mij. Ik hoef me ook geen zorgen te maken, nog niet. Toch bekijk ook ik mijn opties”, zo liet de 26-jarige Brit afgelopen week nog verstaan.

Op financieel vlak hoeft Hamilton zich geen zorgen te maken. Al hangt er aan zijn ontsnappingsclausule wel een prijskaartje van 75 000 000 Britse pond, zijnde 83 009 708 eurootjes. Moet je je even voorstellen dat dit kleine bedrag verloren gaat aan het verschil tussen ene Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Want dat is het enige aspect dat een rijder plots op psychisch vlak anders doet denken.

Zo krijg je spanningen binnen het team en die waren er achter de schermen in Canada. Twijfel daar maar niet aan. Enkele jaren geleden verscheen er een erg interessant artikel in een Brits magazine. Hamilton zou wel eens dieper kunnen zinken dan dat hij zichzelf voorstelt.

Iedereen weet ondertussen al wel dat Lewis Hamilton en diens vader Anthony werden opgepikt in de karting. Niemand minder dan Ron Dennis en McLaren waren een steun voor het jonge Britse talent. Op erg jonge leeftijd debuteerde hij meteen in een topwagen van McLaren in de Formule 1. Daar zat volgens de bewuste Britse reporter de grootste fout die Hamilton zelf kon maken.

Er was de interne oorlog met Fernando Alonso, in de finale op Interlagos speelde hij op een cruciaal moment met de verkeerde knopjes, en zulke dommigheden lijken zich in 2011 zowat elke race te herhalen. Er waren Alonso en Minardi, er waren Massa en Sauber, er waren Schumacher en Jordan, etc… “Hamilton stak te weinig ervaring op en kan enkel weer lager vallen”, zo liet het Britse ‘Autosport’ destijds verstaan.

“Vettel won afgelopen seizoen de wereldtitel en daardoor stootte hij me gelijk weer van de troon. Voorheen was ik nog de jongste wereldkampioen. Ik hoop dat hij dit seizoen niet nog verder zal uitlopen. Vooraan vertrekken is simpel, vanuit het middenveld winnen is een kunst. Niemand is perfect. In Canada kende ik een dramatisch weekend. Ik volgde de race vanuit de garage. Vettel had meerdere talenten. Het gaat niet gewoon om vroeger samen gewonnen te hebben, of om ooit competitief geweest te zijn. Ik wil snel staan waar Vettel zich bevindt”, zo liet Hamilton de afgelopen weken verstaan.

Op Silverstone wil Hamilton uiteraard liefst aanspraak maken op de zege. Al zal daar waarschijnlijk een magiër aan te pas moeten komen. Een tweede eindplaats vindt hij ook nog doenbaar. Alle lagere eindplaatsen vindt Hamilton eerder een teleurstelling. En hij mag niet vergeten dat Niki Lauda en Emerson Fitipaldi opnieuw zullen klaarstaan om hem van de nodige kritiek te voorzien. Hamilton zit met één grote vraag. Zal hij Mclaren verlaten, het team dat hem al zijn hele leven steunde, zal hij dat verlaten om elders records te verwezenlijken?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}