Virgin doet gouden zaak: samenwerking met Mclaren

Virgin doet gouden zaak: samenwerking met Mclaren.
Het ziet er naar uit dat Marussia Virgin Racing wel eens uit de problemen zou kunnen raken, en dat door de vandaag bevestigde samenwerking met Mclaren. De samenwerking gaat namelijk heel erg ver.

Zo zal Virgin gebruik kunnen maken van de windtunnel van het team van Mclare, om zijn auto te ontwikkelen. Dat alleen al kan zorgen voor een grote verbetering op aerodynamisch vlak.

De rijders en het team zullen ook gebruik kunnen maken van de uiterst professionele simulator die door Mclaren wordt gehanteerd. Dit is een waar staaltje van elektronische kunst, dat het team zeker en vast ten goede kan komen bij het testen van bijvoorbeeld nieuwe onderdelen.

Bovendien gaan ook de personeelsleden van Virgin en Mclaren heel nauw samenwerken. Op deze manier hoopt Virgin Racing zijn doelen nu en in de toekomst alsnog te bereiken. Wetende dat het team regelmatig een plek in Q2 beoogde is een samenwerking als deze inderdaad wel nodig …

“Ik ben erg blij dat we in zo een korte periode in een uitstekende positie zijn terechtgekomen om deze aankondigingen te kunnen doen”, zegt Andy Webb, CEO van Marussia Virgin Racing. “Dit alles zal ons helpen om enkele grote stappen te zetten, en dit met onmiddellijke ingang.”

Bij Mclaren zijn ze vooral blij het relatief nieuwe team te kunnen steunen in zijn weg naar de middenmoot.

“Met deze samenwerking wordt het voor Marussia Virgin Racing mogelijk om gebruik te maken van de windtunnel, simulator, diensten en programma´s van Mclaren”,  weet Martin Whitmarsh, CEO van de Mclaren groep, te melden. “Wij verwachten het vertrouwen van Marussia Virgin Racing en weten zeker dat ze op deze manier grote stappen voorwaarts zullen boeken.”

Door: Michaël Oosterlinck
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print