“Teams kunnen controle F1 overnemen”

McLaren-teambaas Martin Whitmash is van mening dat de zogenaamde FOTA de controle over de sport zelf kan uitvoeren. Dan zou de FIA in principe wel in de kou blijven staan.

De FOTA is voor alle duidelijkheid een vereniging van teams die actief zijn in de F1. In het verleden kwam de FOTA al enkele keren in opspraak door anonieme stemmingen door te voeren. Met de resultaten daarvan kwam de FOTA, alsnog in haar geheel, in opspraak tegen plannen van de FIA. Wat Whitmarsh vooral stoort is dat de FIA in de toekomst enkel nog F1 wil uitzenden aan betaalzenders. Ook BBC zou naar verluidt komend seizoen al stoppen met de F1. Martin Whitmarsh geeft bij deze misschien nog wel de beste hint.

“Laat ons duidelijk zijn. De teams werken tegenwoordig behoorlijk samen. De sport op zich is dan ook niets zonder die teams. Een verdere samenwerking kan ons in staat stellen om op een bepaalde dag zelf de controle over de sport in handen te krijgen. Niemand zal instemmen om er persoonlijk voordeel uit te halen. Men zal voornamelijk in het voordeel van de supporters denken”, aldus Martin Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print