Hamilton krijgt helm van Senna na 65ste polepositie

Lewis Hamilton was tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada heer en meester op het circuit Gilles Villeneuve. Het is de 65ste polepositie voor de Brit en kreeg daardoor een racehelm van zijn voorbeeld Ayrton Senna.

Met zijn 65ste polepositie die Lewis Hamilton behaalde tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada staat hij op gelijke hoogte met Ayrton Senna. Enkel Michael Schumacher doet beter met 68 eerste plaatsen op de startgrid.

Tijdens een eerste interview voor de tribune in bocht twee kreeg de Brit een racehelm van Ayrton Senna aangeboden, een geschenk van de familie van de Braziliaan.

“Wow, ik ben aan het trillen”, klonk een eerste reactie van Hamilton toen hij de racehelm uit 1987 in ontvangst nam. “Ayrton heeft me geïnspireerd om te staan waar ik nu sta”, vertelde Hamilton voor een volle tribune met fans. “Om vandaag op gelijke hoogte te komen met hem is een grote eer. Ik voel me vereerd dat ik dit geschenk krijg van de familie Senna. Ik kan niet gelukkiger zijn.”

“Ik heb Senna geëvenaard wat betreft race overwinningen, waardoor de kwalificatie nu mijn focus was. Ik herinner me nog dat ik thuis kwam van school en video’s bekeek van Ayrton. Dat ik vandaag evenveel poleposities heb, is erg raar.”

“Om te racen tegen deze grote jongens (Vettel en Bottas) en Kimi (Räikkönen) vraagt veel van ons. We moeten pushen tot de limiet en alles moet perfect verlopen. Dat lukt niet altijd, maar vandaag kon het niet beter.”
a:0:{}
Reeds meermaals dit seizoen zag het Haas F1 team haar kwalificatie verstoord door verkeer op de baan. De Amerikaanse renstal hoopt dat in Azerbeidzjan te voorkomen door ‘spotters’ in te zetten.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print