Hamilton: “Lichtere F1-bolides zouden voor meer spektakel zorgen”

De laatste jaren zijn de F1-bolides steeds zwaarder geworden en dat had telkens een goede reden, bijvoorbeeld bredere banden of de toevoeging van HALO. Lewis Hamilton vindt echter dat de huidige F1-bolides te zwaar zijn en dat lichtere exemplaren het spektakel ten goede zouden komen.


De vijfvoudige wereldkampioen wil dat de F1-bolides op dieet gaan en hij staat erop dat de Grand Prix Drivers Association het probleem aankaart bij de teambazen.

“De wagens hoeven geen 730 kilo te zijn, ze hoeven niet zo zwaar te zijn,” aldus Hamilton. “Een paar jaar geleden waren ze nog maar 600 kilo.”

“We moeten gewoon een paar dingen van de wagen afhalen maar het is mogelijk om ze lichter te maken.”

Hamilton zegt dat de F1-bolides alsmaar zwaarder worden en alsmaar meer downforce krijgen. Het is volgens de Brit ook niet makkelijk voor Pirelli om deze F1-bolides van aangepast rubber te voorzien.

“Dat zijn allemaal dingen die een domino-effect met zich meebrengen. Minder gewicht zou ervoor zorgen dat we beter kunnen vechten.”

FIA-voorzitter Jean Todt heeft alvast gevraagd om te onderzoeken of een terugkeer van tanken tijdens de race een impact zou hebben op het raceverloop. Het zou rijders alvast wat meer speelruimte geven en Ferrari-rijder Charles Leclerc is voorstander.

“Ik heb het nooit gedaan maar ik denk wel dat het cool zou zijn om te zien in de F1, waarom niet?” aldus Leclerc. “Ik zou het graag willen proberen.”

“Ik denk dat het grootste probleem is dat de wagens te zwaar zijn. Voor mij zijn dat twee verschillende dingen maar het kan wel een goed idee zijn.”

GPDA-directeur Romain Grosjean is ook voorstander van pitstops halfweg de race omdat hij vindt dat het positief zou zijn om de F1-bolides lichter en sneller te zien.

“Het vraagt ook meer van de rijders en het zou kunnen zorgen voor een nieuwe strategie. Met een zware wagen rijden is niet geweldig. Als we lichtere wagens hebben door het tanken zou het ook beter zijn voor de banden,” besluit de Fransman.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022