Hamilton: “Mercedes kampt met gebrek aan vermogen”

Lewis Hamilton schrijft het missen van de eerste rij toe aan een gebrek aan vermogen van zijn team Mercedes in vergelijking met hun rivalen.


De zesvoudige wereldkampioen strandde na de kwalificaties voor de GP van Brazilië op een derde plaats op de startgrid. Hij gaf aan dat het hem al snel duidelijk werd dat het niet makkelijk zou worden toen hij de snelheid van hun rivalen zag op het rechte stuk.

“We leken vrij competitief in de derde vrije training,” aldus Hamilton na de kwalificatie. “Maar we lijken wel te verliezen eens we in de kwalificaties komen, ofwel winnen zij.”

“Het is altijd een moeilijke uitdaging maar we kampen met een gebrek aan vermogen denk ik, zeker in vergelijking met de anderen. Daar hebben we het meeste tijd aan verloren maar desalniettemin heb ik alles gegeven.”

Volgens Hamilton verloor hij veel tijd op het rechte stuk. Mercedes heeft onlangs ook nog te kennen gegeven dat hun motor op grotere hoogte blijkbaar minder goed presteert dan de concurrentie.

Van zijn eigen prestatie was Hamilton wel tevreden, naar zijn gevoel heeft hij het maximale uit de auto gehaald.

“Ik bleef maar doorgaan. De laatste ronde was eigenlijk zo goed als het kon zijn voor ons en auto voelde ook vrij goed aan. We kwamen enkel wat tempo te kort op de rechte stukken maar hopelijk zijn we morgen goed op het vlak van bandenslijtage.”

Nadat hij in Austin voor de zesde keer wereldkampioen werd geeft Hamilton toe dat hij in de resterende races wellicht al wat zal experimenteren met het oog op 2020. Hij benadrukt wel dat dat niets verandert aan de manier waarop hij een race voorbereidt.

“Mijn aanpak blijft grotendeels hetzelfde dan tijdens de rest van het seizoen maar misschien kunnen we morgen wat agressiever te werk gaan. Ik zie geen enkele redenen om dingen te veranderen, dus ik zal zo verder doen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022