Vettel: “Misschien moet Honda maar eens uitleggen waarom ze plots zo snel zijn”

Sebastian Vettel was na afloop van de kwalificatie best tevreden met zijn tweede plaats op de grid, al deelde hij wel al lachend een steek uit aan Honda en Red Bull.


De voorbije twee weken bevond Ferrari zich in het oog van een storm. Ferrari zou door een nieuwe ’technische richtlijn’ van de FIA in Amerika plots veel minder goed gepresteerd hebben.

Het deed sommigen speculeren over “vals spelen”, onder andere Max Verstappen insinueerde dat. Ferrari probeerde zich met hand en tand te verdedigen en vond dergelijke uitspraken niet kunnen. Het kwam bijna zover dat men bij Ferrari smeekte om hun motor te inspecteren zodat ze konden bewijzen dat er van ‘vals spelen’ geen sprake was.

Voorafgaand aan Brazilië volgde nog een tweede technische richtlijn van de FIA die volgens insiders opnieuw Ferrari viseerde. Het werd dan ook uitkijken hoe Ferrari het in Brazilië zou doen.

Opvallend is echter dat plots Red Bull op het rechte stuk van Interlagos minstens even snel is als Ferrari en zelfs sneller dan Mercedes. Bij Vettel leidde dat tijdens een interview met ‘Ziggo Sport’ tot een lach op zijn gezicht en een opmerkelijke uitspraak.

“Ik vind het een beetje grappig. Ik weet niet hoe. We zijn al heel het seizoen snel op de rechte stukken en dat zijn we nog steeds. Zij (Red Bull en Honda) waren dat niet en zijn dat nu plots wel. Misschien moeten zij maar eens uitleg geven,” aldus Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022