Hamilton: “Mercedes moet kwalificatie verbeteren”

Lewis Hamilton zegt dat de prioriteit van Mercedes de kwalificatie moet zijn, rekening houdend met de verbeterde prestaties van Ferrari.


Lewis Hamilton staat op gelijke hoogte met Sebastian Vettel wat betreft de poleposities, met elk vijf eerste startplaatsen.

De Brit gelooft dat Ferrari op pole ging staan, mocht het op zaterdag in Hongarije droog gebleven zijn. Door de regen stond Hamilton echter op pole en won hij de race.

“Om de één of andere reden is de race onze sterkte. We moeten ons dan nu ook focussen op het verbeteren van de kwalificatie. We hebben vijf poleposities behaald, wat goed is, maar beter kan. Ik denk dat de strijd vooral tijdens de kwalificatie gestreden wordt, want ik denk dat we Ferrari wel aankunnen tijdens de race.”

Hamilton gaat de zomerpauze in met 24 punten voorsprong op Sebastian Vettel. De laatste drie races won de Brit twee keer en behaalde hij een tweede plaats. Hij moet wel bekennen dat hij niet verwachtte te winnen in Hongarije.

“Op zondag ging het plots veel beter. De race winnen was dan ook een verrassing. Ik ben erg trots op het team dat bleef doorwerken, ook al was het de laatste races soms spannend. Deze overwinning toont nog maar eens de sterkte van dit team.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022