Hamilton: “Mijn wagen is opnieuw normaal”

Lewis Hamilton blikt enigszins tevreden terug op de eerste dag in Canada. De Brit voelt zich veel comfortabeler in de wagen dan in Monaco.

In Monaco deed Hamilton constant zijn beklag over de wagen. Het was echter opmerkelijk dat teamgenoot Valtteri Bottas in zijn Mercedes op hetzelfde circuit wel in staat was om competitieve ronden te rijden.

Ook eerder al tijdens het seizoen zagen we dat plots één van beide Mercedes-bolides veel minder competitief was. Ook in Monaco bleek dat het geval te zijn. In Canada daarentegen zijn beide wagens competitief, althans toch tijdens de twee eerste oefensessies.

“Mijn wagen voelt opnieuw normaal aan, hij is echter op heel wat vlakken nog zwak,” zei Hamilton na de eerste twee oefensessies. “Ferrari is nog steeds het snelst en ondanks het feit dat ik op alle vlakken lig te pushen kan ik de tijd van Ferrari niet verslaan.”

“Twee tienden verschil tijdens de tweede oefensessie is een mooi verschil tijdens die sessie. We zullen zien of we de wagen kunnen verbeteren met het oog op zaterdag. Het ziet er echter naar uit dat het ongeveer een tiende of binnen het tiende zal zijn.”

Volgens Hamilton is het op het Circuit Gilles Villeneuve, net als in Monaco, erg belangrijk om een goede gridpositie te veroveren.

“Het is opwindend maar de gridposities zullen alles bepalen. Het zal onderling tussen ons gevieren erg moeilijk zijn om op zondag in te halen,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Kimi Raikkonen heeft in Azerbeidzjan laten verstaan dat hij bereid is om teamgenoot Sebastian Vettel te helpen indien hij geen kans meer maakt op de titel, al laat de Fin tegelijkertijd ook weten dat zoiets nu nog niet aan de orde is.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print