Hamilton mist later dit seizoen mogelijk een belangrijke motor-update van Mercedes

Lewis Hamilton mist door zijn motorwissels die in Spa-Francorchamps gebeurden mogelijk later dit seizoen een belangrijke motor-update van Mercedes.

“Ze ontwikkelen de motoren constant dus de mogelijkheid bestaat dat er later dit jaar een motor-update is die ik niet kan benutten,” zei Hamilton op zaterdag nadat Mercedes enkele nieuwe motoren in zijn Mercedes had ingebouwd.

Hamilton kreeg door de verschillende motoren in totaal een gridpenalty van 55 plaatsen. Voordeel is wel dat Hamilton binnen enkele races niet opnieuw een gridpenalty zal krijgen door een motorwissel. Nadeel is echter dat Hamilton door het inzetten van verschillende motoren later dit seizoen mogelijk een belangrijke motor-update van Mercedes mist, een motor-update waarover Rosberg dan wel eventueel zou kunnen beschikken.

“Het is een opoffering die ik bereid ben om te doen. Ik moest nu enkele nieuwe motoren laten inbouwen aangezien ik niet langer over motoren voor de rest van het seizoen beschikte.”

“We zaten aan het einde van de onderdelen en mogen geen onderdelen van verschillende versies mixen. Daardoor zat ik zonder motoren,” besluit Hamilton. “Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nu met deze drie motoren kan aanvallen en pushen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print