“Hamilton moest tegen mij nooit echt voluit gaan”

In ‘Beyond the Grid’ blikt voormalig F1-piloot Heikki Kovalainen terug op zijn carrière en zijn samenwerking met Lewis Hamilton. Volgens Kovalainen moest Hamilton tegenover hem als teamgenoot nooit voluit gaan.


In 2007 debuteerde Lewis Hamilton in de Formule 1 en voerde hij met teamgenoot Fernando Alonso een titanenstrijd, zowel op als naast de baan. Uiteindelijk mistten Alonso en Hamilton allebeide nipt de wereldtitel. Alonso vertrok vervolgens naar Renault en het vrijgekomen racezitje werd ingevuld door Heikki Kovalainen.

Kovalainen maakte de omgekeerde overstap van Renault naar McLaren maar was nooit echt opgewassen tegen Lewis Hamilton.

“Toen ik naar McLaren ging had ik een momentum. Mijn eerste jaar in de F1 was slecht begonnen maar tijdens de tweede helft van het seizoen wist ik de situatie om te draaien. Dat kon ik meenemen naar 2008,” aldus Kovalainen in ‘Beyond the Grid’. “Jammer genoeg kon ik dat in 2009 niet vasthouden.”

Kovalainen botste aan tegen een geweldige Lewis Hamilton als teamgenoot. Problemen waren er nooit maar de Fin kon tegenover Hamilton nooit een vuist maken.

“Ik heb twee uitstekende seizoenen met hem gehad, we hadden nooit echt problemen,” aldus Kovalainen.

“Dat kwam misschien omdat ik hem nooit echt uitdaagde. Tegen mij moest hij nooit echt voluit gaan. Hij was steeds wat sneller dan mij en ik moest telkens het onderste uit de kan halen om in zijn buurt te komen. Na anderhalf jaar raakte bij mij de energie op.”

Kovalainen heeft er naar eigen zeggen dan ook geen enkel probleem mee om toe te geven dat Hamilton sneller was.

“Hij is één van de beste, zo niet de allerbeste rijder aller tijden. Enerzijds ben ik blij dat ik met hem geracet heb, anderzijds was het de doodsteek voor mijn eigen carrière.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print