“Max Verstappen is angstig voor corona, de wereldtitel is zijn doel”

Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko heeft Max Verstappen een zekere angst voor het coronavirus. Marko vindt dat echter goed want het toont volgens hem dat Verstappen alles op alles zet om zijn doel te bereiken: wereldkampioen worden.


Begin volgende maand begint in Oostenrijk eindelijk het F1-seizoen 2020. De voorbije twee seizoenen wist Verstappen te zegevieren op de Red Bull Ring en dit jaar staan er zelfs twee races op de Red Bull Ring gepland.

De F1-races worden aangevat onder erg strenge veiligheidsmaatregelen en dat is volgens Marko uiteraard een goede zaak. Voor Verstappen moet het ook voor enige gemoedsrust zorgen.

“Max, moet ik zeggen, is wat angstig voor het coronavirus. Zo hadden we bijvoorbeeld enkele evenementen gepland maar hij heeft enkele keren afgezegd als de veiligheidsmaatregelen niet voldoende goed waren,” aldus Helmut Marko tegenover de Duitse tv-zender ‘RTL’.

“Dat is eigenlijk verstandig. Hij wil wereldkampioen worden, hij wil de jongste wereldkampioen ooit worden, en hij wil daarom alle risico’s vermijden.”

Een eventuele besmetting met het coronavirus kan zomaar een volledig seizoen en kans op een wereldtitel verknoeien. Aan de voorbereiding zal het bij Verstappen alvast niet gelegen hebben. Verstappen zonderde zich in Monaco volledig af om een eventuele besmetting met het coronavirus te vermijden.

“De meeste rijders wonen in Monaco, waar de veiligheidsmaatregelen zeer streng waren. Men mocht er slechts enkele uren de woning verlaten. Ze waren dan ook allemaal goed geïsoleerd en komen goed voorbereid naar Oostenrijk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print