Silverstone overweegt F1-race met kartonnen publiek

Alle Europese F1-races zullen achter gesloten deuren en zonder publiek plaatsvinden maar op het circuit van Silverstone willen ze eventueel met een ‘kartonnen’ publiek racen.


Begin deze week publiceerde de Formule 1 de eerste acht races van de nieuwe F1-kalender 2020. Het seizoen zal aangevat worden met acht Europese races die allemaal zonder publiek verreden worden. Althans toch een ‘levend’ publiek, want op het circuit van Silverstone overwegen ze om een ‘kartonnen’ publiek te voorzien.

Het circuit van Silverstone zou net als in het Duits voetbal via een ‘kartonnen’ publiek toch voor wat sfeer willen zorgen.

“Ik denk dat we een festivalgevoel kunnen krijgen. Ik heb met de televisiestations gesproken en ze willen er graag hun steentje aan bijdragen. Drukkerijen kunnen net als in de Bundesliga voor een kartonnen publiek zorgen. Dat is geweldig en ik ben er een voorstander van,” aldus

kartonnen publiek uit de Bundesliga willen overnemen. Dat is geweldig en ik ben daar best voor in”, aldus Stuart Pringle, circuitdirecteur van Silverstone, tegen ‘BBC Radio 5 Live’.

Normaal gesproken zou er tijdens de Britse GP in Silverstone een serieus feestje gebouwd worden, de Formule 1 viert dit jaar immers haar 70ste verjaardag. In 1950 werd in Groot-Brittannië de allereerste grand prix georganiseerd die voor het wereldkampioenschap meetelde.

Dit jaar zullen er twee F1-races op het circuit van Silverstone georganiseerd worden. De eerste van beide races vindt op 2 augustus plaats en staat als GP van Groot-Brittannië op de kalender. Een week later vindt de ‘Formula 1 70th Anniversary Grand Prix’ plaats, eveneens op het circuit van Silverstone maar volledig in het teken dus van de 70ste verjaardag van de sport.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner